Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо матира левият фар?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Защо матира левият фар?

Колеги забелязах, че на много Алфи им матира левият фар?! На някой дори цвета отива към ЖЪЛТ...Тия дни загледах и моята на пряка слънчева светлина и видях, че левият фар е започнал да става лееко по-непрозрачен (от прах или конденз) от десния (който си е направо кристално чист)....
    На какво се дължи това при положение, че си карам колата с тапи отзад на фаровете, които са плътно затворени (уж) и не би трябвало да влиза прах и мръсотия...но факт е, че в момента имам разлика между 2та ми фара!
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
    ...но факт е, че в момента имам разлика между 2та ми фара!
    Ако е била ''плясната'' и фарът е сменян е нормално по-новият да е по-бистър
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Не, не това "явление" с матирането го нямаше до края на зимата...След това на няколко пъти видях нещо като лек конденз във въпросния фар(явно е разкиснал някаква мръсотия по фара) и от тогава все повече започва да матира....

Демек като я купих го нямаше тоз филм! Специално съм гледал за разлика във фаровете, стъклата, стоповете като я купувах!
      Ето тук гледам и на колегата Стефан Каромов също е почнал да матира фара като моя.... :

надявам се да не се сърди, че съм постнал негова снимка

П.П Интересното е, че съм виждал мнооого алфи със същия проблем и всичките бяха с матирал ЛЯВ фар, а не десен! Това ми е интересно защо се получава...Едва ли всичките ги удрят от ДЯСНО!?
      Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 14:41.
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

И при мен е така.Интересно става така само преди лятото .Цяла зима нямаше такъв проблем.После през самото лято пак го няма този ефект.
        алфа 156 1.8тс16v

Comment

Даа, още един към мътните, леви фарове. Но намерих вариант, как се оправя.....смених го
          sigpic
          Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
          Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
          Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

И моят беше така, само че десният. Оправията е отваряш фара чистиш и слагаш обратно със силикон и готово... моя от както го отворих съм я карал няколко пъти на автомивка и няма проблеми за сега. Даже като си го отвориш направо вземи и другия и си направи ГТА Фарове Аз си ги направих и стана много яко! Успех.

Comment

и при мен на десният е поизгоряла пластмасата. освен това, което zombiran казва, минаваш го отвън с водна шкурка, пастираш и става почти като другият

Comment

Първоначално публикувано от archer Покажи съобщение
                и при мен на десният е поизгоряла пластмасата. освен това, което zombiran казва, минаваш го отвън с водна шкурка, пастираш и става почти като другият
                При мене също така ма при мене блъскана цялата отпреде и единия е сменян....
                sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                Ramstein - Benzin
                https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
                  И моят беше така, само че десният. Оправията е отваряш фара чистиш и слагаш обратно със силикон и готово... моя от както го отворих съм я карал няколко пъти на автомивка и няма проблеми за сега. Даже като си го отвориш направо вземи и другия и си направи ГТА Фарове Аз си ги направих и стана много яко! Успех.
                  КОлега напиши ми каква е процедурата по свалянето на предната броня и какъв силикон и спрей използва?

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                    КОлега напиши ми каква е процедурата по свалянето на предната броня и какъв силикон и спрей използва?
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E0%F0%EE%E2%E5
                    Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

и моя левия прави конденз само когато ходя на автомивка, но не е пожълтял за сега...
                      Alfa Romeo 147 "Selespeed"
                      sigpic

Comment

Working...
                      X